Usuário(a):Daniel Schitine/Testes

Origem: Wikipédia, a enciclopédia livre.

Predefinição:Infobox band Los Hermanos is een rockband uit Rio de Janeiro, Brazilië. De groep werd in 1997 gevormd door Marcelo Camelo (zang / gitaar), Rodrigo Amarante (gitaar / zang), Rodrigo Barba (drums) en Bruno Medina (keyboards / keyboard bas). Momenteel zijn ze op een uitgebreide pauze, het uitvoeren sporadisch concerten.

Hoewel de band is Braziliaan, de naam is Spaans voor "de broeders", die zou worden "Os Irmãos" in het Portugees

Geschiedenis[editar | editar código-fonte]

Vorming en de eerste jaren (1997-1999)[editar | editar código-fonte]

Tot dan studenten van de Pauselijke Katholieke Universiteit van Rio de Janeiro, Marcelo Camelo (journalistiek) en Rodrigo Barba (psychologie) vormde een band die de hardcore gewicht tegengegaan met de lichtheid van teksten over de liefde. [1] Daarnaast is de band had met een saxofonist en later, toetsenist Bruno Medina, reclame student aan dezelfde universiteit, werd opgenomen in de vorming van de groep. Met de toetreding van muzikanten Rodrigo Amarante (zang, gitaar en percussie) en Patrick Laplan (bas) en met de uitvoer van de drie muzikanten van hun vorming (trompettist Marcio en saxofonisten Carlos en Victor), de band die in 1997 zijn eerste materialen: demo "Chora" en "Amor e Folia."

De demo's invloed op de underground scene van Rio de Janeiro en later werden de Los Hermanos opgeroepen om te spelen op de "Superdemos" grote Carioca onafhankelijke muziek festival en het festival Abril Pro Rock, in Recife.

Los Hermanos en de single "Anna Julia" (1999-2001)[editar | editar código-fonte]

Ze namen twee demo's die uiteindelijk hun weg gevonden in de handen van Paulo André, de producent van de Abril Pro Rock festival in Recife. De band werd vervolgens uitgenodigd voor een optreden op een van de grootste alternatieve muziek festivals in Brazilië, de Superdemo. Hun titelloze album, uitgebracht in 1999, werd een grote verkoper op de achterkant van de hitsingle "Anna Júlia". Het succes van het album werd gedreven door het lied "Anna Julia" gekozen - voor de goede orde - zoals de eerste single van het werk dat weerklank bij jongeren, geïdentificeerd met de Jovem Guarda stijl teksten, gemengd met een muzikale groep beïnvloed door rock, ska en Samba . [2] Het album werd geproduceerd door de befaamde producer Rick Bonadio, waarvan bekend is dat bands-verschijnselen omver te werpen. Volgens Bonadio, zou hij verantwoordelijk voor het overtuigen van de band om het nummer in te voeren in de definitieve selectie van het repertoire cd zijn geweest. [3] De single is geïnspireerd door een passie producent van de band en bracht de band niet alleen naar radiostations over de land, maar de verschillende evenementen zoals landbouwbeurzen, voetbal [4] stadions en micaretas en [5][6] tot meer dan 80.000 mensen spelen in sommige landen festivals, zelfs met slechts één verslag uitgebracht. [7][8] De band was een regelmatige op de populaire tv-programma's in de uitzending kanalen. In slechts één semester, "Anna Julia" werd al opgenomen in de top posities van de leidende radio stations in het land. [9] De videoclip, waarin de actrice Mariana Ximenes aanbevolen, [10] werd voortdurend getoond op programma's gewijd aan gender zowel in de open kanalen zoals MTV. Alleen dat jaar, "Los Hermanos" had 300.000 Copias [11] emplacado en twee singles in de hitparade verkocht, zoals de eerder genoemde "Anna Julia" en de tweede single, "Primavera". Het album was aanleiding ook een Grammy nominatie in 2000. In de Multishow award, in 2000, in de categorie won de award beste nummer met "Anna Julia", het verslaan van concurrenten zoals Chico Buarque. Camelo zei: "Man, ik weet niet eens wat te zeggen dat ik voel me beschaamd om een ​​prijs in een categorie waar de Chico Buarque concurreert winnen.". Het succes van "Anna Júlia", in algemene zin, overschaduwd de rest van hun loopbaan, wat sommigen denken dat ze een one-hit wonder, ondanks het ervaren van succes onder de fans en muziekliefhebbers met andere werken. Het lied is gedekt door vele verschillende kunstenaars, waaronder Jim Capaldi met George Harrison.

Bloco do Eu Sozinho (2001–03)[editar | editar código-fonte]

Na het succes van hun eerste album, in 2001 bracht de band Bloco do Eu Sozinho, met achterlating van de hardcore geluid dat hun debuut gemarkeerd met een mix van rock, samba en andere Braziliaanse ritmes. Sommige van de nummers op dit album werden gespeeld op Rock in Rio III. De band verloor bassist Patrick Laplan, daarbij verwijzend naar de muzikale verschillen, die het opzetten van zijn eigen band, Eskimo. "Block ..." verraste veel van het publiek om een ​​album te zijn (bijna) geen restanten van de vroegere. De euforie van de eerste cd werd niet herhaald in de verkoop en de band ging spelen in kleinere zalen, met de daling van hun publiek. Maar vanaf dat moment, de band kreeg een belangrijke bondgenoot in hun wandeling, alleen het publiek, dat steeds meer trouwe toonde. Nummers als "Todo Carnaval tem seu Fim" (eerste single), "A Flor", "Sentimental", onder anderen, zijn geworden raakt los van de commerciële kant. Na de lancering tijd, de critici beginnen aan het album, die na de aandacht van de divergentie die bestonden tussen de band en het label komen bekendheid opgedaan in het midden te prijzen. De gitarist Rodrigo Amarante, heeft nu meer ruimte in de band, met composities als 'Retrato Pra Iaia "," Sentimental "," Cher Antoine "en" A Flor "(de een met Marcelo Camelo). Dit werd gevolgd door verdere deelname aan "Fordsupermodels" (speelde de band op een podium, het doen van de soundtrack voor de modeshow) en Luau MTV, die werden opgenomen in akoestische versie, de eerste en de tweede cd-muziek, en later worden vrijgegeven op DVD. De Bloco do Eu Sozinho ondanks derconsiderado als één van de beste Braziliaanse rots albums aller tijden veel invloed in de media vooral te wijten aan conflicten met het label Abril Music niet te maken. [12]

Ventura (2003–05)[editar | editar código-fonte]

De follow-up van Bloco do Eu Sozinho, Ventura, werd uitgebracht in 2003, en het geluid van de band werd nog beïnvloed door samba, choro en bossa nova. Hoewel deze albums waren niet zo commercieel succesvol als Los Hermanos, werden zij geprezen door critici en een sterke cultus waarna de band aangedreven te worden beschouwd als een van de bepalende alternatieve rock acts in Brazilië, vooral vanwege hun uitgebreide teksten en hun gegenereerd mix van Braziliaanse ritmes met rock.

Het jaar 2003 kwam en al BMG (nu Sony Music), de Hermanos het album "Ventura". Voor het aanroepen van de "Bonanza" was de eerste Braziliaanse disc "lekken" in de pre-productie fase. Het derde album werd gekenmerkt door een Los Hermanos veelzijdige. Van "Samba a Dois" om de pop rock van "O Vencedor" of de dialogen van "Conversa de Botas Batidas" en "Do Lado de Dentro", "Ventura" was met album status die de band op het nationale toneel zou consolideren. De eerste single, "Cara estranho" gemarkeerd goede aanwezigheid op de radio en muziek video awards. Toen kwam "O Vencedor" en "Último Romantiek", waarbij de laatste van Rodrigo Amarante, die vijf van de 15 nummers op de cd ondertekend en begon om zich te onderscheiden als een songwriter scene. De zangeres Maria Rita in zijn gelijknamige album, opgenomen drie nummers van Marcelo Camelo: "Santa Chuva", "Cara Valente" en "Veja Meu Bem Bem". De shows begonnen met een legioen van fans die het handelsmerk van de band geworden huisvesten. Het was op de tour van "Ventura", die werd opgenomen de DVD "Live at Cine Iris", opgenomen in Rio de Janeiro, met een overheersende repertoire CD. Het was in deze tijd dat de band nam de soundtrack voor de korte film "Castanho" door Eduardo Valente, waar de disco stijl was zeer duidelijk in de vroege versie van "Talk ..." en het lied alleen bekend als 'Tema do Macaco ".

In de presentatie van de band in de VMB 2003 werden ze door zanger en componist Caetano Veloso. Bij de aankondiging van de band, Veloso zet een nep rode baard, net als alle andere leden van de voorste rijen van de awards. Geclassificeerd de wet als "gênant" door toetsenist Bruno Medina. [13]

In januari 2004 heeft de band speelde in Domingão doen Faustão programma. Tijdens de show, de band speelde het liedje Anna Julia, als gevolg van het aandringen van de presentator Fausto Silva om te zeggen dat de band het lied "nooit gespeeld". De band kreeg een e-mail van een fan, vragen en kritiek op de presentator. Deze kritiek werd weerlegd door toetsenist Bruno Medina, aan het terrein van de banda. [14]

In juli 2004 werd de zanger Marcelo Camelo aangevallen door Chorão zanger van Charlie Brown Jr .. De aanval vond plaats in de aankomsthal van de luchthaven van Fortaleza en de agressor kwam te worden gearresteerd door de federale politie. [15] Charlie Brown Jr., zelfs verzenden een notitie verontschuldigen voor het evenement, [16] werden vervolgd door Camelo en moest de zanger van de band Rio schadeloos te stellen voor morele schade en de vergoeding van de geannuleerde vastleggingen. De aanval vond plaats als gevolg van verklaringen van Marcelo Camelo en Rodrigo Amarante, de OI tijdschrift over de toen recente reclamecampagne voor Coca-Cola frisdrank merk. Bij gelegenheid werd de Sao Paulo band gecontracteerd en, in de video, vraagtekens bij een jongen die het niet eens zijn met de aangeboden artikelen in de commerciële. [17]

In 2008, beide Bloco do Eu Sozinho en Ventura bedacht in lijst Rolling Stone magazine De Top 100 Braziliaanse albums aller tijden, het plaatsen van 42 en 68, respectievelijk.

Externe links[editar | editar código-fonte]

Predefinição:Commonsklein

Predefinição:Appendix

Hermanos, Los

  1. Entrevista ao Site Scream & Yell / fevereiro de 2002.
  2. Entrevista da banda ao site Scream Yell, à época do lançamento do segundo disco / fevereiro de 2002.
  3. Matéria do site da rádio 89 FM comenta a entrevista do produtor Rick Bonadio, cedida à revista Superinteressante, na qual afirma ter produzido o disco da banda e ainda chama o grupo de "bando de playboys da Barra da Tijuca" / janeiro de 2005
  4. Matéria do site Globoesporte sobre a adesão da música "Anna Julia" pela torcida do clube de futebol Vasco da Gama.
  5. Site "Natal Já", comentando a participação de trios elétricos no carnaval de 1999, na cidade de Natal. O nome da música é grifado de maneira incorreta. / dezembro de 1999
  6. cities.com/SoHo/Easel/8723/carnaval2000.html Ricardo Tacioli comenta a participação dos hits Anna Julia e Mulher de Fases no carnaval do estado da Bahia, em 2000 / março de 2000.
  7. ou http://www.dosol.com.br/2008/08/06/memoria-entrevista-com-os-marcelo-camelo-em-abril-de-2002 Entrevista de Marcelo Camelo à época do lançamento do segundo disco da banda / abril de 2002.
  8. Entrevista da banda ao site Scream Yell, à época do lançamento do segundi disco / fevereiro de 2002 .
  9. Declaração de Bruno Medina, em seu blog / agosto de 2008.
  10. ocities.com/chispbr/mariana_ximenes Biografia da atriz / Agosto de 2008: Protagonizou o clipe "Anna Júlia", do grupo Los Hermanos.
  11. Matéria com entrevista ao site Scream Yell / Fevereiro de 2002.
  12. Rolling Stone's The Top 100 Brazilian Albums of All Time