Ficheiro:Església parroquial de Sant Joan Baptista, L'Albagés.jpg

O conteúdo da página não é suportado noutras línguas.
Origem: Wikipédia, a enciclopédia livre.

Imagem numa resolução maior(3 072 × 4 608 píxeis, tamanho: 5,6 MB, tipo MIME: image/jpeg)

Descrição do ficheiro

Descrição
Español: Descripció:

Església situada al carrer major, al centre de la població, respectant la línea del carrer. És una construcció entre mitgeres, un dels edificis que la flanquegen és la rectoria. Està estructurat en tres naus, la central coberta amb volta de canó amb arcs torals i llunetes amb finestres ornamentades amb motllures barroques. La part alta de la nau central està rematada per tres cornises de gruixos diferents policromades de color marró, com la resta d'elements de guix ornamentals. Les laterals estan cobertes amb volta de creueria. Als peus de l'església trobem el cor. A la mateixa zona però a l'extrem esquerre hi ha un campanar de base quadrada amb dos cossos superiors octogonals amb un interior molt modificat en època neoclàssica sense massa interès que a principis de segle XX fou escapçat per un llamp. L'absis és de planta semicircular, coberta amb volta de quart d'esfera. A ambdós costats, a les naus laterals, hi ha dos altars amb diverses imatges religioses. La coberta és a dues aigües de teula àrab. El parament murari és de carreus de pedra ben escairats, disposats en filades i deixats a la vista. El paviment és de mosaic. Pel que fa la façana exterior, destaca la façana dels peus. Aquesta s'estructura en dos nivells de la mateixa alçada. La separació entre ambdós nivells es realitza amb una motllura clàssica. El nivell inferior té com a element més destacat la portada. Es tracta d'una obertura flanquejada per falses pilastres adossades que sostenen un entaulament mixtilini que al nivell superior hi ha un nínxol amb una imatge del sant titular. Notícies històriques: Si ens remuntem a la construcció original, trobem molt poques referències documentals, no apareix fins a finals del segle XIII. És al 1280 quan l'esmenta el capellà de Dalfages en una dècima papal. Actualment, però, no se'n conserven vestigis de la església primitiva. L'edifici actual es va construir a mitjan segle XVIII. L'església tenia nou magnífics altars: el major fet a principis del segle XIX és de gust neoclàssic i el seu autor és Manuel Corselles Sauri, un escultor lleidatà i, la resta, estaven dedicats al Sagrat Cor de Jesús, al Sant Crist, a Sant Sebastià, a Sant Ramon, a la Puríssima, a la Verge del Roser, a les ànimes i l'últim a Sant Antoni. Aquests foren destruïts durant la Guerra Civil, entre 1936 i 1939

patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?artic...

Esta é uma fotografia de um edifício registado como Bem Cultural de Interesse Local (BCIL) no registo do património cultural catalão com o código IPA-13814.

Data
Origem Església parroquial de Sant Joan Baptista, L'Albagés
Autor 11299883 from España

Licenciamento

w:pt:Creative Commons
atribuição partilha nos termos da mesma licença
A utilização deste ficheiro é regulada nos termos da licença Creative Commons - Atribuição-CompartilhaIgual 2.0 Genérica.
Pode:
  • partilhar – copiar, distribuir e transmitir a obra
  • recombinar – criar obras derivadas
De acordo com as seguintes condições:
  • atribuição – Tem de fazer a devida atribuição da autoria, fornecer uma hiperligação para a licença e indicar se foram feitas alterações. Pode fazê-lo de qualquer forma razoável, mas não de forma a sugerir que o licenciador o apoia ou subscreve o seu uso da obra.
  • partilha nos termos da mesma licença – Se remisturar, transformar ou ampliar o conteúdo, tem de distribuir as suas contribuições com a mesma licença ou uma licença compatível com a original.
Esta imagem foi originalmente carregada no Flickr por esta_ahi em https://flickr.com/photos/11299883@N08/21605939478. Ela foi revisada em 14 de outubro de 2015 pelo robô FlickreviewR, que confirmou o licenciamento da imagem sob os termos de cc-by-sa-2.0.

14 de outubro de 2015


Legendas

Adicione uma explicação de uma linha do que este ficheiro representa

Elementos retratados neste ficheiro

retrata

0,000625 segundo

18 milímetro

Histórico do ficheiro

Clique uma data e hora para ver o ficheiro tal como ele se encontrava nessa altura.

Data e horaMiniaturaDimensõesUtilizadorComentário
atual19h25min de 14 de outubro de 2015Miniatura da versão das 19h25min de 14 de outubro de 20153 072 × 4 608 (5,6 MB)Wiki-Bot{{Information |Description={{es|1=Descripció: Església situada al carrer major, al centre de la població, respectant la línea del carrer. És una construcció entre mitgeres, un dels edificis que la flanquegen és la rectoria. Està estructurat en...

A seguinte página usa este ficheiro:

Utilização global do ficheiro

Metadados